Recensie van JNKingmaPostmaBoekenpearls76 over Mismatch (2024)

Lezersrecensie

JNKingmaPostmaBoekenpearls7628 mei 2024

Recensie van:

Mismatch

Deel 2

De matchmakerserie

Auteur:

Linda Babel

woont in Almere, samen met haar dochter en een eigenwijze kat. Op de middelbare school schreven zij en een vriendin verhalen voor elkaar en dat beviel Linda zo goed, dat er snel meerdere verhalen volgden. Langzamerhand groeide er een droom uit voort; auteur worden. Ze deed mee met verschillende schrijfwedstrijden waaronder de schrijfwedstrijd van de Verhalenfabriek in 2022. Met het verhaal ‘Een tweede kans’, sleepte ze een contract binnen en zo kwam haar droom uit.

Linda’s motto is ‘grijp je kans’ en ‘doe waar je blij van wordt’.

Wijze van lezen:

Recensie exemplaar E-book ontvangen van Juul van De Verhalenfabriek in ruil voor mijn recensie

Uitgeverij: De Verhalenfabriek

Genre: Feelgood

Cover en flaptekst:

De cover toont me een vraag die qua lichaamshouding uitstraalt dat zij hinkt op twee gedachten.

Rechts een blondharige jongeman en links een donkerharige jongeman met een zwart gekleurde hond. Het kader eromheen weer versierd met zoetigheid. Het maakt nieuwsgierig.

De flaptekst is nieuwsgierig makend en interessant.

Quote:

Hoofdstuk 1

Daar staan we dan. Op een rode loper voor de grote zaal van het Bastion Hotel. Mijn buurvrouw Karin, mijn zus Annet, mijn vriendin Kristel en ik. Een ballonslinger vol roze en rode harten ademen de sfeer uit van romantiek. Hier moet het gebeuren. Op deze speeddate-avond kan Annet de match van haar leven vinden.

Een medewerkster van de organisatie Dare2Date wijst aan waar je naar binnen mag gaan: de zaal van Young Love of Never Too Late. Het feit dat ze leeftijdscategorieën gebruiken komt voor mij slecht uit. Aanvankelijk hinkel ik de ruimte in die me is aangewezen, maar waag een poging om weer terug te keren.

‘Mevrouw, u moet aan een tafeltje gaan zitten,’ zegt een van de gastvrouwen van de avond. ‘Het gaat zo beginnen.’

‘Dat weet ik, maar ik moet even wat naar mijn zus brengen in de andere zaal. Het is belangrijk. Het gaat om… medicatie. Ik heb per ongeluk haar tas nog.’ Mijn blik valt op mijn zwarte handtasje. ‘Zal ik het u laten zien?’ De vrouw gelooft het en wijst me de weg. Een leugentje voor de liefde is altijd geoorloofd. In mijn nopjes ga ik naar de andere ruimte. Daar zit de groep voor vijfendertig jaar en ouder, waar Karin en Annet zich bevinden. Ik zoek een plekje achter in een hoek.

Een belletje weerklinkt; drie minuten gaan in. Gelukkig is er niemand aan mijn tafel, dus kan ik rustig door de zaal gluren of ik Annet zie zitten. Als matchmaker heb ik de taak om alles in de gaten te houden. Ik vind het best wel spannend. Wie weet zit mijn toekomstige zwager in de zaal!

Er valt een schaduw over mij heen. Iemand staat naast me. Mooi opgepoetste, bruine schoenen, een beige pantalon, een auberginekleurig overhemd.

‘Mag ik?’ hoor ik hem vragen, en zijn adem klinkt wat gejaagd.

Ik wijs naar de lege stoel voor me en opgelucht neemt hij plaats. Harry, lees ik op de sticker die op zijn overhemd geplakt zit, precies op het gedeelte waar het hart zich bevindt, vergezeld van de woorden zeeotter en sterrenhemel.

Het verhaal:

Hoe zou het Nina verder vergaan? Het is nog steeds niet gelukt om een leuke man voor haar zus Annet te vinden. Ze regelt leuke dates, een speeddate en als kers op de taart organiseert ze voor Annets veertigste verjaardag een surpriseparty met een vleugje romantiek.

In de tussentijd probeert Nina met man en macht haar aantrekkelijke buurman Leon te weerstaan. Hij brengt haar het hoofd op hol, maar lijkt het ook goed te kunnen vinden met Nina’s beste vriendin Kristel…

Als Nina’s vriend Steve ineens met een romantische verrassing komt, grijpt ze deze kans met beide handen aan. Maar is dat wel de juiste beslissing?

Mijn leesbeleving:

Uiterst ingenieus voert Linda Babel nieuwe personages ten tonele. Sommigen zijn te goed om waar te zijn en geven me gelijk de kriebels. Waarom ziet Nina dat zelf niet hoorde ik continu in mijn hoofd. Familie banden die aangehaald worden of juist niet. Goedbedoelde initiatieven die verkeerd geïnterpreteerd worden. Die niet zorgen voor succes of nabijheid maar juist voor verwijdering en verwarring.

Ook nu leer je de personages nog meer kennen. Ze maken nog meer ontwikkeling door. Dit is ook mede door de beeldende schrijfstijl. De uitmuntende en realistische opbouw van het verhaal. De voelbare emoties Het gekmakende kat en muisspel tussen gelijkgestemden die dat zelf nog niet weten.

Hemelse zoete smaken die je als lezer ook doen smachten naar lekkers binnen handbereik tijdens het lezen. De erotiserende passionele spanning die continu terugkomt. Maar ook het pijnlijk diepvretende gevoel van ontgoocheling en wantrouwen. Boosheid over hardnekkige misverstanden die zorgen voor verwijdering die ongewild is. Op momenten dat die familiaire band zo hard nodig is.

Ook hier de menselijkheid, het tastbare lijden en de daaruit voortvloeiende behoefte om te troosten. Naast de wederom heerlijke humor. De liefde en genegenheid die je kunt voelen voor een huisdier. Je hart die allang weet wat er werkelijk toe doet maar die het verstand moet laten begrijpen wat allang in de sterren staat geschreven.

Opnieuw vlammende plottwist, heftige diepgaande dialogen en een onvermoeibare wil om goed te doen en geliefd te worden. De plot is ijzingwekkend en maakt me angstig maar tegelijkertijd benieuwd hoe het verder zal gaan in deel 3 De perfecte match.

Mijn mening:

Ik geef 5 sterren.

Nog meer verdieping, nog meer houden van personages die zo levendig uitgewerkt zijn, terwijl anderen hun ware aard tonen die je doen huiveren of gewoon boos maken. Familie banden die aangehaald of verbroken worden.

Werkt liefde altijd als pleister op de wonde? Doet verstand de ogen op tijd openen? Na een tumultueuze wervelwind aan belevenissen volgt de plot die je in opperste verwarring maar ook nieuwsgierigheid achterlaat.

Benieuwd naar deel 3 De perfecte match.

1

Reageer op deze recensie

Recensie van JNKingmaPostmaBoekenpearls76 over Mismatch (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 6366

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.